5 oorzaken van een gevoelige huid

5 jaar geleden · 0 reacties
  1. Omgevingsfactoren: Extreme temperatuurschommelingen door warmte of kou en een te lage luchtvochtigheid in je (werk)omgeving kunnen ervoor zorgen dat de huid uitdroogt en daardoor gevoeliger wordt. Ook factoren zoals luchtvervuiling en chemicaliën spelen een rol.
  2. Leefstijl: Stress, roken, overmatige blootstelling aan Uv-straling, zorgen ervoor dat er te veel vrije radicalen vrijkomen. Vrije radicalen tasten het bindweefsel aan waardoor de huid minder elastisch wordt en de huidbarrière uit balans raakt. Dit vergroot de kans op huidirritatie.
  3. Dehydratatie: Een gedehydrateerde huid is vaak een voorloper van een gevoelige huid Dat komt omdat de barrière functie van een gedehydrateerde huid uit balans is, schadelijke invloeden van buitenaf worden minder goed tegen gehouden. Dit kan jeuk en een rode huid tot gevolg hebben.
  4. Huidaandoeningen: Roodheid, jeuk, schilfers kunnen duiden op een ontstekingsreactie van de huid als gevolg van een onderliggende huidaandoening. Voorbeelden kunnen zijn rosacea en eczeem.
  5. Verkeerd productgebruik: Verkeerd gebruik van cosmetica kan ervoor zorgen dat de huid geïrriteerd raakt. Ook kunstmatige toevoegingen zoals parfum en synthetische kleurstoffen kunnen triggers zijn voor ontstekingsreacties.

 

Categorieën: Blog

Reacties Laat een reactie achter!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *